Ha en fin dag!

Adde Larssons film ska tävla i Palermo

HomeAktuellt på skrivaAdde Larssons film ska tävla i Palermo

Adde Larsson jobbar på Mediabyrån – en daglig verksamhet i Göteborgs Stad. Under en säsong följde han fotbollslaget Kopparbergs/Göteborgs FC och gjorde en webb-tv-serie. När arbetet var klart tyckte man att det fanns så mycket fint material att det var läge att göra en dokumentärfilm. Och den blev bra! I november ska filmen “Den blåaste himlen” tävla i den prestigefulla sportfilmsfestivalen Paladino d’oro i Palermo, Italien. Jag har intervjuat Adde för Dagens ETC. För bara några år sedan var Adde – som har svår ADHD med autistiska drag – en hemmasittare. Men nu har han hittat rätt och trivs med livet.

– Förut var det så att jag var lite utanför samhället. Jag gick till min dagliga verksamhet och sedan hem. Nu får jag åka iväg och tillhöra ett ”vi”. Spelarna har lyft upp mig. Jag har blivit en helt annan människa, säger han i artikeln.

Just nu gör han praktik som pressassistent i BK Häcken, där de regerande svenska mästarinnorna han följde, numera finns. Dessutom finns Adde med runt F19-laget.

Sportfilmsfestivalen i Palermo pågår i en vecka och Adde kommer att finnas på plats. Det går att rösta på Den blåaste himlen genom att gilla trailern på Youtube.

Du kan läsa hela artikeln här: “Jag har blivit en helt annan människa”

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com